Solarium Paarden

Een paardensolarium is een onmisbaar item in de stal en op de wasplaats. De solariums voor paarden zijn standaard uitgerust met infrarood lampen en kunnen eventueel worden uitgebreid met extra opties. Hierbij kun je denken aan ventilatoren, een föhn of een lift. Denk je na over het aanschaffen van een solarium voor paarden? Dan is het verstandig om je wat meer te verdiepen in de verschillende mogelijkheden, voordelen en prijsklassen.

Solarium

Voordelen paardensolarium

Onze paarden zijn topatleten. Daar hoort niet alleen een goede training bij, maar uiteraard ook een uitstekende verzorging. Niet alleen na, maar uiteraard ook voor de training. Een solarium voor paarden voorziet je hierin. Voor de training zorgen de infraroodlampen van het solarium voor opgewarmde spiergroepen. Zo voorkom je blessures.

Na de training zorgen de lampen voor een sneller droogproces én stimuleren ze de bloedsomloop van het paard. Een goede doorbloeding na het rijden zorgt ervoor dat melkzuur in de spieren kan wegvloeien, waardoor je verzorging kunt voorkomen. Bij de volgende training voelt het paard dus niet stijf aan, ook niet na zware of intensieve arbeid. Een sessie van 10-15 minuten minuten vóór en ná de training is al voldoende!

Een paardensolarium heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding van de huid. De vacht glanst en is vrij van huidschilfers. Een paardensolarium geeft ook voordelen tijdens het wassen van het paard. Dankzij de warmte van de infraroodlampen, al dan niet met ingebouwde föhn, koelt het paard niet onnodig af en blijven spieren op temperatuur. 

Solarium voor paarden

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijs paardensolarium

De prijzen voor een paardensolarium lopen uiteen. Uiteraard afhankelijk van welke opties je wenst. Hierbij kun je denken aan het aantal panelen, de hoeveelheid lampen, een ingebouwde regelbare föhn of een lift. Een paardensolarium met lift is vooral makkelijk al je met meerdere paarden werkt (grotere manegebouw). Omdat het solarium in hoogte verstelbaar is, kun je de afstand van de lampen eenvoudig afstemmen op de schoft- en hoofdhoogte van het paard.

De gemiddelde prijs van een paardensolarium varieert van € 1.000 tot en met € 6.000 euro. De types met één paneel zijn over het algemeen het voordeligst. Wil je een solarium voor paarden met een föhn of een lift? Dan ben je qua prijs duurder uit. 

Offerte paardensolarium

Wil je graag een offerte ontvangen voor een paardensolarium? We sturen jouw offerteaanvraag graag voor je door naar een specialist in paardensolariums. Zo ben je zeker dat je een goede keuze maakt en je ook nog eens een correcte prijs voor jouw paardensolarium.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project