Western Piste

Een western piste moet aan andere eisen voldoen dan een rijpiste voor springen en dressuur. Dat geldt met name voor de bodem. In tegenstelling tot andere zandbodems, bestaat een western bodem uit 2 lagen. Dit lagensysteem voorkomt blessures tijdens het uitvoeren van reining of andere western oefeningen zoals slidings en spins.

western piste

Western Bodem

De onderste laag van de bodem in een western piste bestaat uit een klei. De kleilaag zorgt voor een stabiele en harde onderlaag. Dit is nodig voor het veilig kunnen maken van bijvoorbeeld sliding stops. De harde laag zorgt ervoor dat de paarden goed doorglijden of over voldoende houvast kunnen beschikken bij het uitvoeren van spins. De toplaag van de western bodem bestaat uit speciaal zand welke van nature een losse structuur heeft. De 2 lagen in de western piste omvatten een gezamenlijke dikte van circa 26 centimeter. De bovenlaag van de western bodem heeft een dikte van 5-6 centimeter. 

Offerte Western Piste

Voor het beoefenen van de westernsport, en dat met name reining, is een goede western bodem van essentieel belang. Zo kunnen blessures en gewrichtsklachten op de lange termijn voorkomen worden. Door het aanvragen van een online offerte voor een western bodem, bereik je snel en eenvoudig een bodemspecialist in de buurt. Daarnaast ben je niet alleen zeker van vakmanschap, maar ook van een optimale bodem in de western piste. 

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project