Pisteverlichting

Of je nu een piste bezit / beheert, als je wenst te rijden in een zo goed mogelijke omstandigheden heb je nu éénmaal kwalitatieve pisteverlichting nodig. Want een groot deel van het jaar is het snel donker of heeft de zon zich verstopt achter de wolken. Een verlichte piste is daarom geen overbodige luxe.

Verlichting voor een paardenpiste plaatsen vraagt vakkennis, als je een piste verlicht wil je met volgende zaken rekening houden:

pisteverlichting

Schaduwen elimineren - Zoals elke ruiter weet, kunnen schaduwen het dier bang maken en ervoor zorgen dat het zich onvoorspelbaar, zelfs gevaarlijk, gedraagt. De oplossing hier is om de lichtmasten, zo hoog mogelijk vanaf de grond op te zetten. Dit verzacht de randen van de verlichting en zorgt ervoor dat er geen harde lijn is tussen helder en donker, vaak wordt er ook gebruik gemaakt van kantelmasten.

Stabiele fundering - In stadsgebieden worden lichtmasten gemonteerd op een dikke betonnen fundering die veel gewicht kan verdragen. Dit is meestal niet beschikbaar op eigendommen met een piste. Zware metalen palen kunnen in de zachte grond zinken en met de tijd leunen, wat een aanzienlijk veiligheidsprobleem vormt. Bij het plaatsen van lichtmasten wordt er dan ook vaak wel beton gegoten of wordt er gebruik gemaakt van houten palen. Telkens rekening houdend met de omheining voor de paarden.

Energie-efficiëntie oplossing - Als de piste vaak gebruikt wordt is een lichtmast met een LED-lamp de ideale aanpak. LED armaturen zijn de meest efficiënte op de markt zijn en gaan veel langer mee dan standaard halogene lampen (vaak tot 100.000 uur). Initieel zijn LED-lampen iets duurder, maar op lange termijn kom je altijd goedkoper uit.

Paardrij Disciplines - De discipline die wordt beoefend op de piste kan een sterke rol spelen in de verlichting van uw piste. Wordt er vaak gesprongen in de piste, dan is het belangrijk dat alle hindernissen correct verlicht worden.

Pisteverlichting buitenpiste / Pisteverlichting binnenpiste: Als je te maken hebt met een overdekte piste of binnnepiste, zijn er bepaalde aspecten waar u zeker rekening mee moet houden. Omdat er weinig licht door kan ben je dus voor een groot deel afhankelijk van je verlichting, dit is natuurluik anders bij de pisteverlichting van een buitenpiste.

eb en vloed piste realisatie

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kostprijs pisteverlichting

Bij het plaatsen van pisteverlichting moet je rekening houden met enkele verschillende kosten: 

  • Materiaalkosten - lichtmasten + lampen
  • Verzendkosten van de lichtmast(en)
  • Montagekosten betonfunderingen
  • Accessoires - grondkabels & harsdozen

Omschrijving

Kostprijs

Lichtmast 8m. met hallogeen lichtarmatuur

€ 370 - € 450

Lichtmast 8m. met LED

€ 625 - € 700

Montagekosten betonfundering / lichtmast

€ 150 - € 200

Verzendkosten (België)

€ 150-€ 200 /levering + €15 -20 per extra mast

Overige Accessoires

€ 100- € 200

Offerte pisteverlichting aanvragen

Kies voor een erkende vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project