Loopstal Paarden

Steeds meer fokkers en de paardenhouderij kiezen voor een loopstal voor hun paarden. Loopstallen bevorderen het onderlinge sociale contact, de interactie tussen de groep én biedt voldoende bewegingsvrijheid. Een loopstal wordt vaak gebruik voor het opfokken van jonge paarden of fokmerries. Ook manegepaarden worden steeds vaker in een loopstal gehuisvest om tegemoet te komen aan de natuurlijke sociale gewoontes van de dieren.

loopstal paarden

Wat is een loopstal voor paarden?

Een loopstal is een lange stal die onderdak biedt aan meerdere dieren. Dit wordt ook wel groepshuisvesting genoemd. Elk dier heeft een bepaald aantal vierkante meters aan bewegingsruimte en wordt daardoor niet gehinderd door tussenwanden. De voorwanden van een loopstal worden vaak voorzien van maatwerk voerhekken. De paarden eten dus buiten de stal waardoor er geen obstakels, zoals voerbakken, geplaatst hoeven worden. De breedte van de voerhekken is variabel. Deze kan worden aangepast op veulens én volwassen paarden. Ze kunnen tevens verstelbaar geleverd worden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waarom kiezen voor een loopstal?

Je kiest voor een loopstal als je jouw paarden graag in groepen wilt huisvesten. Bijvoorbeeld bij het opfokken van veulens of enters. Een loopstal stimuleert sociaal gedrag en zorgt voor voldoende interactie. Belangrijk, zeker als je weet dat paarden van nature kuddedieren zijn. Fokkers kiezen ook vaak voor loopstallen om de ruimte efficiëntie. In een loopstal kun je meerdere dieren houden, zonder dat je daarvoor aparte paardenstallen hoeft te plaatsen. Uitmesten en opstrooien kan tevens machinaal worden gedaan met behulp van de juiste machines.

Offerte & Prijs loopstal

De prijs voor een loopstal varieert. Natuurlijk is dit afhankelijk van de afmeting en de speciale wensen die je hebt. Kies voor een erkende vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project