Paardenboxen

Denk je na over het laten plaatsen van paardenboxen? Met een paardenbox wordt in de meeste gevallen een binnenstal of binnenbox genoemd. Hierin staan de paarden droog, veilig en kunnen ze even tot rust komen. Tegenwoordig is de keuze in paardenboxen groot. Je kunt kiezen uit paardenboxen in verschillende soorten en materialen, gemaakt met verschillende materialen. Hieronder lees je meer info over paardenboxen. 

paardenboxen

Soorten Paardenboxen

Paardenboxen kun je krijgen in kunststof, bamboe of met mooie sierplanken, in verschillende afmetingen. Meeste stallenbouwers hebben standaard afmetingen, maar er kan ook telkens op maat gewerkt worden. Wil je wat extra kan je altijd kiezen voor luxe paardenstallen met een piekfijne afwerkingen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Afmetingen paardenbox

Als je een paardenbox wilt kopen of laten zetten, dan moet je rekening houden met de afmeting voor jouw paardenstallen. Deze moet namelijk aan een aantal richtlijnen voldoen. Des te meer bewegingsvrijheid het paard heeft des te beter uiteraard. De afmeting van een paardenbox moet minimaal 3.5 x 3.5 meter zijn. In vierkante meters moet de box minimaal 2 x de schofthoogte van het paard zijn. De wanden mogen daarbij niet lager zijn dan 2.20 meter.

Qua afmeting voor een paardenbox moet je ook letten op de hoogte. Een laag plafond kan letsel of schade veroorzaken als het paard steigert in zijn box. Daarnaast zorgen hoge plafonds voor een betere circulatie van lucht en zuurstof, hetgeen voor paarden erg belangrijk is.

Offerte Paardenboxen

 Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project