Longeercirkel

Longeren is essentieel bij de training van een paard. Het zorgt ervoor dat de spiergroepen van het paard op de juiste manier worden getraind, zonder dat er sprake is van ruitergewicht. Een longeercirkel is een ronde omheining met een bepaalde diameter. De omheining kan gemaakt zijn van hout of stevig band. De onderste rand van de longeercirkel is meestal voorzien van een wandplank. Het zand kan daardoor niet uit de cirkel worden gelopen waardoor de bodem in goede conditie blijft. Met een longeercirkel kun je jouw paard altijd de training geven die het nodig heeft.

Voordelen van een longeercirkel

Trainen vanaf de grond door middel van longeren maakt het paard sterker, stimuleert een goed ruggebruik en ondersteunt bij het herstel na een blessure. Uiteraard is een goede en veilige longeercirkel daarbij een must. Deze afgesloten ruimte geeft het paard de aanleuning dat het nodig heeft en voorkomt “uitbreken”. Ook bij het trainen en beleren van jonge paarden is een longeercirkel onmisbaar. Een alternatief voor de longeercirkel is de stapmolen, die wel wat duurder uitkomt, maar volledig automatisch functioneert.

De ruimte is kleiner dan een buitenpiste of binnenpiste waardoor deze veiliger aanvoelt voor het paard en de ruiter. De kans op ongelukken kan daardoor aanzienlijk worden gereduceerd. Een cirkel geeft nog meer voordelen als het aankomt op longeren. De afstand tussen ruiter en paard is aanzienlijk korter, waardoor commando’s en correcties preciezer uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zorgt de ronde omheining voor een goede aanleuning. Vooral jonge paarden hebben hier baat bij. Het leren lopen op eigen benen wordt op deze manier gestimuleerd. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Doorsnee diameter van een longeercirkel

De gemiddelde diameter van een longeercirkel ligt tussen de 12.00 en 16.00 meter. Uiteraard zijn ze ook leverbaar in elke andere gewenste afmeting. Bij het trainen van jonge paarden wordt meestal voor een kleinere cirkel gekozen. Volwassen sportpaarden hebben behoefte aan meer ruimte. Een longeercirkel met een diameter van 16.00 wordt dan het meest gebruikt.

De palen en de planken voor de paarden omheining kunnen van verschillende houtsoorten zijn gemaakt. Voorbeelden daarvan zijn met creosoot geïmpregneerd hout of hardhout. Ook een omheining van rubber band behoort tot de mogelijkheden. Deze optie is zo goed als onderhoudsvrij, milieuvriendelijk én bovenal veilig in gebruik. 

longeercirkel

Wat kost een longeercirkel?

De prijs voor een longeercirkel kan sterk uiteenlopen. Uiteraard is dit afhankelijk van de diameter die je kiest, de bodem, de omheining & de nodige drainagewerken (vb. eb en vloed systeem). Over het algemeen variëren de prijzen van €5000,00 tot en met €14000 euro (incl. BTW) voor een longeercirkel. De totaalprijs, zal dus sterk afhangen van de bestaande bodem & materiaalkeuze. Als je een longeercirkel overkapping wenst betaal je natuurlijk meer.

Offerte Aanvragen

Wil je graag een offerte ontvangen voor een longeercirkel? We sturen jouw wensen graag door naar verschillende leveranciers. Zo maak je altijd een goede keuze als het aankomt op de prijs voor een longeercirkel. Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project