Longeerpiste

Een longeerpiste is een ronde ruimte met een gemiddelde diameter van 12 tot 16 meter. De piste wordt in de meeste gevallen afgebakend door middel van een houten omheining. Een opstaande rand zorgt ervoor dat de bodem van de longeerpiste in de cirkel blijft. Je kiest voor een longeerpiste als je jouw trainingsmogelijkheden wilt uitbreiden. Door de omheining vindt het paard de juiste aanleuning welke nodig is tijdens longeren en het uitvoeren van ander grondwerk. Maar welke mogelijkheden bieden een longeerpiste, waar moet de bodem aan kunnen voldoen en wat is de prijs van een open of een overdekte longeerpiste

Longeerpiste

Een longeerpiste en de verschillende mogelijkheden

Als je nadenkt over het aanschaffen en laten aanleggen van een longeerpiste, dan bestaan er diverse mogelijkheden. In de eerste plaats kun je kiezen tussen een paarden omheining van hout of band. Ook qua diameter zijn er veel verschillende mogelijkheden. De standaard doorsnede van een longeerpiste varieert van Ø 12 meter tot Ø 20 meter, maar kan naar wens worden aangepast.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Bodem Longeerpiste

Het longeren van een paard doe je natuurlijk op een bodem die veilig en stabiel is. Zo voorkom je blessures en overbelasting van spieren en gewrichten. De meest ideale bodem voor een longeerpiste noemen we ook wel een eb & vloed bodem. Dit is een bodem die door middel van drainage in optimale conditie kan worden gehouden. Het systeem zorgt ervoor dat overtollig water snel en efficiënt wordt afgevoerd, maar kan tegelijkertijd ook voor een “vloed” effect zorgen als de bodem te droog of te zwaar is. De bodem van de longeerpiste blijft op deze manier stabiel en goed gestructureerd.

Overdekte Longeerpiste

Ook een overdekte longeerpiste behoort tot de mogelijkheden. Dat is vooral een aanrader als je 365 dagen per jaar wilt kunnen trainen, zonder dat je hinder ondervindt van de weersinvloeden. Ook blijft de bodem van een overdekte longeerpiste beter in conditie omdat deze niet wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld overvloedige regenval of sneeuw.

Prijs Longeerpiste

De prijs van een longeerpiste is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Een overdekte longeerpiste met eb & vloed bodem is over het algemeen duurder dan een open cirkel met een kleine diameter.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Enkele prijsindicaties Longeerpiste

  • Aanleg longeerpiste 20x25m (zachte bodem): € 25 700 (incl. BTW)
  • Aanleg longeercirkel 12 meter (zachte bodem): €13 000 (incl. BTW)

Longeerpiste offerte aanvragen

Een op maat gemaakte offerte aanvragen voor en longeerpiste doe je snel en eenvoudig online. Wij zorgen ervoor dat jouw aanvraag wordt doorgestuurd naar diverse aanbieders in de buurt. Aan de hand van een vrijblijvende offerte wordt de keuze voor het aanschaffen van een longeerpiste een stuk makkelijker.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project