Verzekering Paard

Wanneer je in het bezit bent van een eigen paard, brengt dit een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Er wordt van je verwacht, dat U er alles aan zal doen dit paard een goed leven te geven. Dit betreft een goede huisvesteging, het gepaste voer, de juiste beweging… kort om alles om het paard in goede gezondheid te krijgen en houden. Dit wil dus ook zeggen, dat wanneer het dat niet is, het de gepaste verzorging moet krijgen van dierenarts, tandarts, hoefsmid… .

Een paard is niet bepaald een ‘licht gewicht’. Het spreekt dus voor zich, dat de kosten om deze grote wezens optimaal te verzorgen ook niet van de ‘lichte’ kant zijn. Een dierenarts rekening kan al hoog oplopen bij een kleine ingreep, laat staan bij een grotere complicatie, zoals een koliek of kreupelheid. In deze gevallen zou het goed van pas komen om uw paard te laten verzekeren. Er zijn alleen zo veel mogelijkheden, dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. Hieronder vind U een kleine uiteenzetting van verzekeringen om voor U de zoektocht toch al iets eenvoudiger te maken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Paard Verzekeren: Soorten Verzekeringen

Bij  bijna elke paardenverzekeraar begin je met een basis verzekering die je verder kan uitbreiden naargelang jouw noden en die van je paard. Deze basisverzekeringen bestaan, afhankelijk van welke gradatie u kiest, meestal uit zaken zoals overlijden, ongevallen, ziekte, blijvende ongeschiktheid… .

Het is echter ook mogelijk uw paard voor een specifiek iets te verzekeren. Zo zijn er verzekeringen voor koliekoperaties, kreupelheden, castraties, diefstal, maar ook vruchtverzekeringen, operatieverzekeringen, dekhengstenverzekeringen of ziektekostenverzekeringen, transportverzekeringen… . Ziektekostenverzekeringen gaan zo goed als altijd in combinatie met een basisverzekering en zijn dus vaak niet losstaand.

Wanneer je in het bezit bent van meerdere paarden, zijn ook hier specifieke verzekeringen voor voorzien. Zo biedt men ‘collectieve contracten’ aan. Deze worden volledig op maat samengesteld voor uw stal.

Hoe hoger de premie van verzekering hoe meer voorwaarden er ook aan verbonden zijn. Zo moet een paard vaak klinisch, maar in sommige gevallen ook röntgenologisch goedgekeurd worden alvorens een verzekering aangegaan kan worden.

paardenverzekering

Kosten Paardenverzekering

De kosten voor een paardenverzekering zijn sterk afhankelijk van de verzekerde waarde, en de type verzekering die je wenst af te sluiten.

Het spreekt ook voor zich, dat je moet gaan berekenen of het prijskaartje van de verzekering wel opweegt tegen de kosten die je jaarlijks maakt en de hoeveelheid risico’s die je neemt. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen de dracht van één veulen één enkele keer of jaarlijks meerdere veulens op de wereld zetten. Ook naargelang welk doeleinde u heeft met je paard of de aankoopprijs van het paard zelf, kan het wel of niet voordelig zijn een verzekering aan te gaan.

Paardenverzekering Offerte

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstel en advies een erkende verzekeringsmaatschappij voor paarden in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Mijn paard is een
Selecteer
  • Hengst
  • Merrie
  • Ruin
Ik gebruik mijn paard
Geboortedatum Paard
Verzekerde Waarde

(De verzekerde waarde is het bedrag waarvoor jij jouw paard wenst te verzekeren. Maximaal de handelswaarde of aankoopprijs.)

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project