Omheining weide

Een omheining van de weide moet aan een aantal eisen voldoen. In de eerste plaats wil je dat de omheining van de weide voor jouw paard veilig is. Daarvoor kun je de keuze maken uit een weide omheining van hout of kunststof. Wat is het verschil tussen deze omheiningen en wat zijn de prijzen en de kosten van een veilige afrastering van hout of kunststof?

Weideomheining

Houten weide omheining

Een houten weide omheining kan worden geplaatst met 2 of 3 liggers. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen verschillende bevestigingsmethoden. Een weide omheining van hout is relatief onderhoudsvrij, veilig en duurzaam. Bijvoorbeeld als je kiest voor een gecreosoteerde of geïmpregneerde weide omheining voor jouw paard. Een houten weide omheining heeft tevens een luxe uitstraling die perfect past binnen een landelijke omgeving.

Kunststof omheining weide

Ook kun je kiezen voor een kunststof omheining voor de weide. Bijvoorbeeld in de kleuren wit, zwart of voorzien van een houtstructuur. Kunststof omheiningen zijn onderhoudsvrij en hebben een extreem lange levensduur. Daarnaast is deze afrastering solide en veilig. Ook een kunststof omheining rondom de weide voor een paard kan op verschillende manieren worden geplaatsts. Bijvoorbeeld met 2 of 3 liggers, doorsteek of opschroef palen.

Goedkope omheining weide

Als je op zoek bent naar een goedkope omheining voor de weide, zijn er verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Een omheining met 2 liggers is goedkoper dan wanneer de afrastering wordt voorzien van 3 dwarsbalken. Een weide omheining van kunststof is doorgaans wat duurder dan wanneer je kiest voor hout. Een weide omheining van hout is dan wellicht de beste keuze als je op zoek bent naar een goedkope afrastering. Uiteraard is dit ook afhankelijk van jouw wensen én de houtsoort die je kiest.

Omheining weide prijzen en kosten

De omheining van de weide voor jouw paard is namelijk gemoeid met kosten. De prijzen lopen uiteen en variëren. Dat heeft te maken met het materiaal dat je kiest én de oppervlakte van de weide. Doorgaans liggen de prijzen tussen de € 12,50 en € 18,50 per m1 voor hout. Voor een kunststof weide omheining betaal je tussen de € 25,00 en € 30,00 per m1. De kosten en prijzen zijn variabel en afhankelijk van jouw specifieke wensen en eisen.

Offerte aanvragen

Als je precies wilt weten met welke kosten en prijzen je rekening moet houden als je een weide omheining wilt laten plaatsen, kun je een offerte aanvragen bij een specialist. Die vind je snel en eenvoudig via de website van paardenservices.be.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project