Paardenstallen

Paardenstallen zijn leverbaar in diverse soorten, uitvoeringen en afmetingen. Daarbij kun je denken aan binnenboxen, buitenstallen of schuilhokken. Ook verplaatsbare paardenstallen zijn een veilig en comfortabel onderkomen voor paarden. Voordat je paardenstallen gaat kopen, is het goed om je eerst te verdiepen in de diverse modellen en de bijbehorende prijzen. Ook moet je nadenken over een eventuele vergunning die je nodig kan hebben als je paardenstallen wilt laten plaatsen of zelf wilt gaan bouwen.

Welke soorten paardenstallen zijn er?

Paardenboxen: een binnenbox wordt in de meeste gevallen geplaatst binnen een bestaand gebouw of een schuur. Vaak in combinatie met een extra voergang of een buitenluik. Binnenboxen kunnen een gesloten voorwand hebben met tralies, maar er bestaan ook binnenstallen met een open bovenluik of een weefrek. De tussenwanden kunnen desgewenst worden voorzien van een schuifsysteem. Dat is vooral handig als machinaal uitmesten van toepassing is.

Buitenstallen zijn  leverbaar in diverse soorten. Vaak worden ze uitgevoerd met een dubbele deur zodat het bovenluik open kan worden gezet. Een buitenstal kan worden gebouwd met een voeropslag of een extra voergang.

Schuilstalleneen schuilhok of schuilstal is tevens een vorm van huisvesting voor paarden. Deze stallen hebben in de meeste gevallen 3 wanden waarbij de voorzijde open is. Het paard kan dus schuilen tegen de invloeden van het weer, maar behoudt daarbij wel een vrije uit- en inloop. Schuilhokken worden veel geplaatst in open gebieden of weides.

Verplaatsbare stallen: zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze paardenstallen mobiel. Ze zijn eenvoudig te verplaatsen naar de plek waar ze nodig zijn. Verplaatsbare stallen worden veel gebruikt tijdens meerdaagse evenementen, maar ook als de ruimte thuis (tijdelijk) moet worden uitgebreid. Een mobiele paardenstal kent verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een enkele stal maar ook verplaatsbare stallen met meerdere boxen behoren tot de mogelijkheid.

Manegebouw: zie je het groots? Wens je verschillende soorten stallen te bouwen in combinatie met een rijhal of een mooie buitenpiste. Kies dan zeker voor een hippische expert in stallenbouw voor paarden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Vergunning Paardenstallen

In België mag je een oppervlakte van maximaal 40m2 bebouwen. Als je paardenstallen wilt plaatsen naast een schuur van 25 m2, dan mag de stal dus niet groter zijn dan 15 m2. De stal moet dan wel binnen 30 meter van de woning worden gebouwd en mag niet hoger zijn dan 3,5 meter. Heb je meer ruimte nodig of voldoe je niet helemaal aan de voorwaarden? Dan heb je een vergunning nodig. Dit kan een bouwvergunning zijn, een milieuvergunning of beiden. Dit is per regio en gemeente anders.

Paardenstallen kopen

Informatie inwinnen is heel belangrijk als je paardenstallen wilt gaan kopen. Zo kun je voor jezelf bepalen of je de stallen wilt laten bouwen of liever kiest voor een zelfbouwpakket. Ook is het raadzaam om de vergunningen vooraf rond te maken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Paardenstallen kopen doe je het beste aan de hand van diverse prijsopgaven. Het vergelijken van verschillende aanbieders wordt zo een stuk eenvoudiger.

Offerte Paardenstallen 

De prijs voor een paardenstal is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Ben je benieuwd naar de prijs voor de paardenstallen die jij in gedachte hebt? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project