Trainingsmolen

Een trainingsmolen draagt bij aan een efficiënte manier van trainen. Deze faciliteit voorziet jouw paarden niet alleen in hun dagelijkse bewegingsbehoefte. Trainingsmolens dragen ook bij aan het uithoudingsvermogen en de spierkracht. Daarmee is een trainingsmolen een gewenste aanvulling op de dagelijkse training. Maar wat zijn de voordelen van een trainingsmolen? In welk opzicht verschillen ze met een stapmolen en wat zijn de prijzen voor een trainingsmolen voor paarden?

Trainingsmolen

Voordelen van een trainingsmolen

Een trainingsmolen heeft behoorlijk wat voordelen. In de eerste plaats voorzien ze jouw paarden van voldoende beweging. Bijvoorbeeld als je zelf geen tijd hebt om te rijden of graag wat variatie wilt aanbrengen in de training. Een trainingsmolen voor paarden verbetert de bloedsomloop en versterkt de spieren. De kans op blessures wordt daardoor kleiner. Trainingsprogramma’s kunnen afzonderlijk worden ingesteld. Bijvoorbeeld op de duur en het tempo. Daarnaast is een trainingsmolen geheel veilig en makkelijk in gebruik.

Verschil met een stapmolen

Een trainingsmolen verschilt qua mogelijkheden van een stapmolen. Een stapmolen werkt in één tempo en biedt alleen arbeid en beweging in stap. De diameter van een stapmolen is vaak ook wat kleiner. Een trainingsmolen het uitgebreide trainingsprogramma’s. Paarden kunnen niet alleen stappen in de molen, maar ook draven. Daarnaast kan er worden gekozen voor een intervaltraining met automatische draai. Het programma kun je zelf instellen. Vaak via een bedieningspaneel op afstand. Omdat de paarden ook draven in een trainingsmolen, is de diameter ruimer en de ondergrond zachter. Zo worden blessures voorkomen. Een stapmolen kan tevens een verharde bodem hebben.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Trainingsmolen voor paarden prijzen

Als je een trainingsmolen voor paarden wilt aanschaffen, dan wil je natuurlijk weten met welke prijzen je rekening moet houden. Dat is afhankelijk van jouw wensen. Bijvoorbeeld als je een combi trainingsmolen wilt laten plaatsen, inclusief een overdekte longeercirkel. De kosten voor een trainingsmolen voor paarden lopen uiteen. Houd rekening met prijzen die beginnen vanaf circa € 2.700. Afhankelijk van jouw specifieke wensen natuurlijk.  Een molen voor 8 paarden is over het algemeen duurder dan een trainingsmolen voor 4 of 6 paarden.

Offerte aanvragen

Als je nadenkt over de aanschaf van een trainingsmolen voor jouw paarden, of als je een combi trainingsmolen wilt laten bouwen, dan kun je dit het beste overlaten aan een ervaren specialist. Deze levert niet alleen de trainingsmolen, maar zorgt er ook voor dat de molen op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Via de website van paardenservices.be vind je alle trainingsmolen specialisten op een rij. Een offerte aanvragen is dus zo gebeurd.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project