Paddock Aanleggen

Een paddock aanleggen voor paarden doe je niet zomaar. Zowel de bodem als de omheining moeten aan een aantal eisen kunnen voldoen. Meestal bestaat een paddock uit een klein weiland, gebruikelijk met een zand-bodem. Afmetingen variëren van 25 m² tot en met 600m².  Een paddock mag je eigenlijk zien als een buitenspeelplaats voor jouw paard. In deze ruimte kan het paard vrij bewegen, rollen en spelen.

Bodem Paddock

De bodem van de paddock is erg belangrijk, en voorkomen is beter dan genezen. Bespaar je tijdens het aanleggen van de paddock op kosten, zul je in de herfst en winterperiode vaak plassen en een modderpoel hebben in de paddock.

De onderlaag moet namelijk zijn voorzien van een goede drainage. Zo blijven er geen plassen water in staan na een regenbui en blijft de bodem droog. Anders dan bij het aanleggen van een paardenpiste mag de toplaag van een paddock wel lekker los zijn. Het losse zand moet uitnodigen om te rollen en de bodem mag niet te hard zijn om blessures te voorkomen.

Paddock Aanleggen Kosten

De kosten van het aanleggen van jouw paddock zullen variëren en hangt af van enkele factoren: de nodige drainagewerken, materiaalkeuze van de grondlaag en toplaag, de paardenomheining,...Ruwweg mag je rekenen op zo'n € 15 - € 25 euro per m²

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis een offerte

Enkele prijsindicaties

  • Aanleg gedraineerde paddock 1026m2 (27x38m): € 23.000 (incl. BTW)
  • Aanleg gedraineerde paddock 750m2: € 16.000 (incl. BTW)
  • Aanleg gedraineerde paddock 21x39m: € 16.500 (incl. BTW)

Zelf Paddock Aanleggen

Wil je zelf een paddock aanleggen? Laat je dan eerst goed informeren door een vakspecialist, zodat je binnen enkele jaren geen modderbad als paddock hebt. Vaak kunt je ook meehelpen tijdens de werken met de vakspecialist, om zo de kosten te drukken. 

Paddock Aanleggen Vergunning

Als je een paddock wilt aanleggen, dan heb je een vergunning nodig.  Het aanleggen van een paddock is een "aanmerkelijke reliëfwijziging". Het uitgraven en opnieuw opvullen wordt beschouwd als een reliëfwijziging. De aanvraag doe je bij de dienst ruimtelijke ordening bij jouw gemeente.

Offerte aanvragen Paddock Aanleg

Een offerteaanvraag voor de aanleg van een paddock doe je eenvoudig online. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het doorgeven van de specificaties omtrent de paddock die je wilt laten aanleggen. Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project