Paardenpiste Aanleg

Een paardenpiste aanleggen is voor veel paardenliefhebbers een droom en voor professionelen een echte must-have. Zo kan er altijd gebruik worden gemaakt van een eigen binnenpiste, buitenpiste of als eventorganisator: een tijdelijke piste.

De aanleg van een piste valt het best te vergelijken met de aankoop van een paard: er is voor elk wat wils, met verschillende prijscategorieën.

Welk soorten paardenpistes zijn er, waarmee dien je rekening te houden bij de aanleg van een paardenpiste en wat zegt de wetgeving in België? Daar vind je hier meer informatie over.

De verschillende soorten paardenpistes

Traditionele paardenpistes of standaard piste

Een traditionele paardenpiste dient handmatig beregend te worden, maar er kan ook gewerkt worden met verschillende sproeisystemen.

Bij een traditionele piste wordt het oppervlak uitgraven en worden er drainage buizen geplaatst. De piste bestaat uit: een onderlaag van harde gesteente, aanleg van drainage buizen, vervolgens een laag lava of steenslag vervolgens een toplaag( zand + stabiliteitsverbetering met geopad / polyvlokken). Voor longeercirkels wordt 

Eb-en vloed paardenpistes

De aanleg van een eb en vloed piste heeft als groot voordeel dat jouw piste er nooit te droog of te nat bij ligt, zo kan er altijd gereden worden. Door een systeem wordt het vochtgehalte van de rijbodem automatisch op peil gehouden, het vochtgehalte kun je zelf bepalen. Een eb-en vloed paardenpiste biedt een stuk meer comfort, meer heeft dan ook een duurder prijskaartje.

buitenpiste
Binnenpiste

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis een offerte.

Vergunning aanvragen paardenpistes

Glasheldere regels in België of je wel of niet moet beschikken over een bouwvergunning voor de aanleg van een piste, stapmolen of  longeercirkel zijn er niet. Belangrijk om te weten is dat de uiteindelijke beslissing bij jouw gemeente ligt. In de praktijk zien we dat verschillende gemeenten ook de regelgeving anders interpreteren. In de meeste gevallen kan de aannemer samen met u een dossier opstellen, zodat u volledig voorbereid naar het gemeenteloket kunt trekken om zo de nodige goedkeuring te krijgen.

Paardenpiste Aanleggen Prijs

De totale kostprijs voor de aanleg van een piste kan sterk variëren en is afhankelijk van enkele factoren. De materiaalkeuze zal ook verschillen afhankelijk van gebruik van de piste: jumping, dressuur of recreatie. Hou er rekening mee dat een goede bodem van nodig is, voor zowel ruiter als paard.

 • Jouw ligging - voor het leveren van materialen zoals zand, betaal je niet alleen voor het product, maar ook de transportkosten.
 • De nodige drainage werken, grond- en graafwerken
 • Materiaalkeuzes toplaag & onderlaag (geopad, zand mengels of andere )
 • Hou er ook rekening mee dat de piste afgebakend dient worden en er dus een omheining dient gemaakt worden. 
 • Pisteverlichting
 • De extra benodigde materialen bij de bouw van een binnenpiste

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis een offerte.

Enkel prijsindicaties

 • Tradionele Piste 25 x 45 m: € 41 000 (incl. btw)
 • Tradionele Piste 34 x 17 m: € 22 500 (incl. btw)
 • Aanleg Buitenpiste Eb en Vloed: 20x 40 m: € 40 700 (incl. btw)
 • Offerte voor aanleg Tradionele Piste 18 x 40m; € 26 000 (incl. btw)

De prijs zal dus variëren naargelang jouw situatie, vraag daarom een gedetailleerde offerte op maat aan.

Offerte ontvangen voor aanleg paardenpiste?

Kies voor een erkende vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
 • Zo snel mogelijk
 • Binnen de 2 maand
 • Binnen 6 maand
 • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

 • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
 • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project