Dressuurring

Dressuurringen worden gebruikt in de wedstrijdsport, maar helpen je ook bij de trainingen die je thuis doet. Een dressuurring kan verschillende afmetingen hebben. Afhankelijk van het niveau van de dressuurproef. Dressuurringen kun je kopen, maar tegenwoordig ook huren. Handig als je als rijvereniging extra ringen nodig hebt of een eenmalig evenement organiseert. Een dressuurring wordt over het algemeen gemaakt van kunststof. Dit materiaal is onderhoudsvriendelijk én licht van gewicht.

Dressuurring Afmetingen

Er bestaan dressuurringen in verschillende afmetingen. Je hebt daarbij de keuze uit een baan van 20 x 40 of 20 x 60 meter. Een baan van 60 meter lang wordt vooral gebruikt voor aangespannen dressuurproeven en vanaf Z niveau. Deze ringen bevatten dan ook meer dressuurletters om de gevraagde oefeningen uit te kunnen voeren. Een 20 x 40 meter dressuurring volstaat voor de basisklassen van B tot en met M2 niveau.

Een kunststof dressuurring is niet alleen veilig in gebruik, maar ook makkelijk te verplaatsen als er voor een losse opstelling wordt gekozen. Uiteraard bestaan er ook ringen met een permanente opstelling. Deze worden permanent geplaatst bij een woning of een accommodatie, zoals bijvoorbeeld een trainingsstal of een manege

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Verschillende soorten dressuurbanen en ringen

Als je dressuurringen wilt kopen voor jouw paardenpiste, dan is het goed om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden. Je hebt namelijk niet alleen de keuze uit verschillende maten en opstellingen. Je kunt ook kiezen voor een dressuurring met kegels en letters, losse letterzuilen of inklapbare dressuurhekjes.

Een dressuurring geeft de juiste aanleuning tijdens het rijden, waardoor oefeningen correct uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast bestaan er ook dressuurring letters. Deze worden vooral gebruikt voor plaatsing op een bestaande bakrand of in een rijhal. Ook deze sets zijn leverbaar voor banen van 20 x 40 en 20 x 60 meter. 

Offerte Dressuurring

Kies voor een erkende vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project