Binnenpiste Aanleggen

Een piste is één van de belangrijkste elementen van elke manege of privéstal. Want op de piste breng je een groot deel van de tijd samen door met je geliefde paarden. Een binnenpiste zorgt dan ook onmiddellijk voor het nodige comfort voor zowel ruiter, als paard.

Met een binnenpiste ben je het volledige jaar door beschut tegen elke weersomstandigheid (in tegenstelling tot buitenpistes) en je rij je telkens in ideale rijomstandigheden. 

Kostprijs binnenpiste

De totale kostprijs voor het aanleggen van een piste kan sterk variëren en is afhankelijk van enkele factoren:

  • Jouw ligging - voor het leveren van materialen zoals zand, betaal je niet alleen voor het product, maar ook de transportkosten.
  • De nodige drainagewerken (vb. eb en vloed systeem)
  • De nodige grond- en graafwerken
  • Materiaalkeuzes toplaag & onderlaag (geopad)
  • Het laten plaatsen van pisteverlichting
  • Constructie gebouw binnenpiste

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offerte.


Vergunning binnenpiste

Glasheldere regels of er al dan niet een vergunning dient aangevraagd te worden voor een paardenpiste of stapmolen / longeercirkel. in België zijn er niet. Belangrijk om te weten is dat de uiteindelijke beslissing voor de aanleg van een piste bij jouw gemeente ligt.

In de praktijk zien we dat verschillende gemeenten ook de regelgeving anders interpreteren. In de meeste gevallen kan de aannemer samen met u een dossier opstellen, zodat u volledig voorbereid naar het gemeenteloket kunt trekken om zo de nodige goedkeuring te krijgen.

Offerteaanvraag binnenpiste

Kies voor een erkende vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt voor aanleg van een binnenpiste.

Voor zowel particulieren als professionelen.

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project