Aquatrainer Paard

Een aquatrainer voor paarden biedt een aantal voordelen. Niet alleen voor paarden die na een blessure moeten revalideren, maar ook om de spierontwikkeling van het gezonde sportpaard te kunnen bevorderen. Daardoor vormt een aquatrainer een welkome aanvulling op de training. Maar welke voordelen heeft een aquatrainer nog meer en wat is de gemiddelde prijs van een aquatrainer voor paarden? 

aquatrainer paarden

De voordelen van een aquatrainer voor paarden

Een aquatrainer bestaat uit een box met een lopende band welke waterdicht kan worden afgesloten. De ruimte kan vervolgens gevuld worden met de gewenste hoeveelheid water. Een aquatrainer voor paarden kent verschillende standen waarmee de loopsnelheid en de duur van de training kunnen worden ingesteld. De aquatrainer kan worden ingezet voor het ontwikkelen van balans en spierkracht bij gezonde paarden, maar wordt ook gebruikt als revalidatie ondersteuning.

Bijvoorbeeld als de mobiliteit van een geblesseerd paard weer langzaam verbeterd moet worden. Extra belasting in de vorm van een ruitergewicht is dan vaak nog niet gewenst. Een aquatrainer voor paarden stimuleert de doorbloeding en het herstel. Daarnaast kan een aquatrainer voor paarden ook worden ingezet bij pijnbestrijding. Mede omdat de zenuwprikkels door de stimulatie van de huid geblokkeerd worden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Snelheid aquatrainer

Door de variabel instelbare snelheid is hij gemakkelijk te bedienen en
maakt het mogelijk om de snelheid aan te passen van 0 tot 11 km / u. De
snelheid moet worden afgestemd op het tempo van het individuele paard
het best mogelijke gebruik ervan.

Prijs Aquatrainer Paarden

De prijzen voor een aquatrainer lopen uiteen, maar liggen gemiddeld rond de €70.000. Natuurlijk is dat afhankelijk van het soort aquatrainer dat je kiest en de mogelijkheden. Daarom is het verstandig om vooraf een offerte aanvraag in te dienen voordat je overgaat tot de aankoop van een aquatrainer voor paarden. Zaken die invloed kunnen hebben op de prijs van een aquatrainer zijn onder andere de grote, het waterreservoir en de trainingsmogelijkheden en functies.

Offerte Aquatrainer Paarden

Kies voor een erkende leverancier van aquatrainers en verzeker jezelf van een correct product. Via onderstaand formulier ontvang je een vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project