Paddock Paradise

In het wild leggen paarden zo’n 30 á 40 kilometer per dag af, maar de gemiddelde afstand die een paard in een weiland aflegt is gemiddeld maar 3 kilometer. Onze paarden krijgen dus veel te weinig beweging, wat kan leiden tot onder andere overgewicht. Tijd om daar wat aan te doen dus.

Wat is een paddock paradise?

Met een paddock paradise maak je een looppad om je weides heen waar je paarden in kunnen rondlopen. Je kunt het pad laten lopen zoals jij wilt, zo is een 8 vorm ook een leuk idee. Hoe breed het pad moet zijn is afhankelijk van de grootte je kudde. De paarden worden gestimuleerd om meer te gaan lopen, omdat je op verschillende plekken iets zal aanbieden. Dit kunnen zaken zijn zoals voer- en waterpunten, maar ook schuil en rol mogelijkheden. Op deze plekken maak je het pad breder, om conflicten te vermijden. Door deze plekken te verspreiden over het pad kun je de kleine ruimte die je voor je paarden hebt goed benutten. Daarnaast worden je paarden gestimuleerd om meer te gaan lopen, omdat ze naar de volgende plek moeten lopen om zichzelf te kunnen voorzien in hun behoeften. Zo leggen je paarden al snel, afhankelijk van de grootte van je paddock paradise, zo’n 5 tot 15 km per dag af.

Het concept werd bedacht door Jamie Jackson, die er ook een boek over schreef.

paddock paradise

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordelen van een paddock paradise

Een paddock paradise biedt vele voordelen. Zo zorgt de beweging ervoor dat de conditie van de paarden verbeterd en dat hun spijsvertering wordt bevorderd. Door verharde stukken aan te brengen in het looppad zullen de hoeven op een natuurlijke manier meer slijten dan wanneer ze alleen op zand en gras staan. Het beste kun je de plekken verharden waar de paarden veel komen, zoals bij een schuilmogelijkheid. In een paddock paradise wordt voornamelijk hooi of ander ruwvoer aangeboden en de grasinname wordt beperkt. Dit is erg goed voor paarden die last hebben van hoefbevangenheid, insulineresistentie en zomereczeem.

Enkele voorbeelden

Elementen in een paddock paradise

Zoals je al hebt gelezen is het belangrijk om voer-, water-, schuil- en rolplekken aan te bieden in een paddock paradise. Maar je kunt het nog leuker voor je paarden maken. Zo zullen je paarden het ook erg waarderen als je een heuvel maakt in de paddock paradise waarop ze een goed overzicht hebben over het gebied. Maar ook een waterplas zal een geliefd plekje zijn van je paarden. Deze kun je het beste maken op de laagste plek in je terrein waar het al snel net is, want zo voorkom je dat het water snel wegloopt. Daarnaast kun je ze nog uitdagingen geven zoals een boomstam waar ze overheen moeten stappen. Natuurlijk mag een stevige paarden omheining ook niet ontbreken.

Offerte aanleg paddock paradise

Heb je plannen om een paddock paradise zelf aan te leggen of om er één laten aan te leggen. Kies dan voor de expertise / begeleiding van een erkende vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstel en advies van een vakman actief in jouw buurt. Voor zowel particulieren als professionelen.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project