Overdekte stapmolen

Een overdekte stapmolen is onmisbaar bij de dagelijkse training van paarden. Je kunt de stapmolen in zijn geheel laten overdekken, maar gedeeltelijk is ook mogelijk. Bijvoorbeeld met een hoefslagoverkapping. In alle gevallen bescherm je jouw paarden tegen de invloeden van het weer. Daardoor kun je jouw paarden ook trainen als het regent of sneeuwt. Een overdekte stapmolen beschermt de dieren ook tegen de zon.

Overdekte Stapmolen

Voordelen overdekte stapmolen

De voordelen van een overdekte stapmolen of een hoefslagoverkapping zijn eindeloos. Een gedeeltelijke of hele overkapping zorgt ervoor dat je jouw paarden altijd de beweging kunt geven die ze nodig hebben. Ongeacht de weersinvloeden. Ook de bodem van de stapmolen blijft optimaal. Deze wordt niet te zwaar of te nat door regenval. Een volledig of gedeeltelijk overdekte stapmolen is bovenal ook veiliger omdat je deze in zijn geheel kunt afsluiten.

Soorten overkapping & hoefslagoverkapping

Er zijn veel verschillende soorten overkappingen voor de stapmolen. Een hoefslagoverkapping bedekt alleen de hoefslag. Het middelste gedeelte van de stapmolen blijft open. Dat zorgt voor de aanvoer van voldoende frisse lucht. Er bestaan zelfs overdekte stapmolens met een open middengedeelte ten behoeve van een longeercirkel. Zo kun je twee trainingsmogelijkheden met elkaar combineren. Een gedeeltelijk overdekte overdekte stapmolen kan ook worden uitgevoerd met windgaas of een geïntegreerde sproei installatie.

Kosten overdekte stapmolen

De kosten voor een overdekte stapmolen lopen uiteen. De prijs wordt bepaald aan de hand van de doorsnede van de stapmolen én jouw persoonlijke voorkeuren. Een gedeeltelijk overdekte stapmolen of een hoefslagoverkapping is doorgaans voordeliger dan wanneer je kiest voor een volledige overdekte stapmolen. Al dan niet gecombineerd met longeerpiste. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Offerte aanvragen

Als je graag een overdekte stapmolen wilt laten bouwen, dan laat je dat over aan een echte vakman. Op de website van paardenservices.be vind je ervaren hippische aannemers bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld voor het laten plaatsen van een geheel overdekte stapmolen of een overkapping over de hoefslag. Een offerte aanvragen doe je eenvoudig online.

Vraag hieronder eenvoudig offerte aan ↓
Wanneer wil je de werken (laten) uitvoeren?
Selecteer
  • Zo snel mogelijk
  • Binnen de 2 maand
  • Binnen 6 maand
  • In overleg met vakman
Projectomschrijving

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project