maart 2

Internationale Jumping Hasselt

Terug in de tijd…met Internationale Jumping Hasselt van 2006.

Jumping Hasselt was de 12de editie van de Internationale Jumping van Hasselt. Ze vond plaats van 23 tot 26 februari 2006 in het Ethias Arena van de Hasseltse Grenzen. 

De jumping op Hasselt kon rekenen op sponsoring van prestigieuze merken. Onder meer het prestigieuze automerk LEXUS dat zijn naam verbond aan het evenement. Voor de editie van 2006 heette de jumping dan ook “International Jumping Van Hasselt, Presented By Lexus”. 

Op deze 12de editie werd er groots uitgepakt en werden alle handen in elkaar geslaan. De stad Hasselt ondersteunde Jumping Hasselt, met allerlei promotionele acties, organisaties naar scholen toe, sportclubs en de Hasseltse industrie (via de Industrieclub Hasselt). Organisatorisch was er een herschikking en werd de volledige commerciële en sportieve organisatie geplaatst in de capabele handen van: Ludo Philippaerts, Yolande & Caroline Wauters (EW promotion, ook bekend van de organisatie van Jumping Mechelen), Peter Bollen (BCM Belgium) en BCM International (organisator van o.a. CSI Eindhoven, CSI Zuidlaren en CSI Maastricht). VZW Europe Horse zal verder zorg dragen voor de infrastructuurwerken. 

Het evenement van 2006 vond plaats in een wedstrijdpiste met een afmeting van 75 x 40 m. Ook de paddock en de paardenstallen werden onder één dak gehuisvestigd. Het hoogtepunt was de Grand Prix op zondagavond.

Ook in 2007 en 2008 werd er een internationale jumping georganiseerd, en promoveerde zelfs van een tweesterren jumping naar driesterren jumping.  

Het laatste evenement in Hasselt bij het schrijven van dit artikel dateert van 21-24 juli 2016. Misschien vind je wel enkele van deze toppers terug op Sporthorses, de plaats voor paarden verkoop & koop