februari 15

Flanders Horse Expo

Flanders Horse Expo, is één van de grootste evenementen in de Benelux binnen de hippische sector. Elk jaar komen ongeveer 25.000 bezoekers naar Flanders Horse Expo, en is het voor velen niet meer weg te denken als klassieker voor Belgische én buitenlandse liefhebbers van de paardensport.

flanders horse expo

Het event is het grootste paardenevenement in zijn soort in de Benelux voor wedstrijdruiters, recreatieruiters, menners, paardenliefhebbers, paardenfokkers en hippische ondernemers. Maar wat valt er allemaal te beleven op Flanders Horse Expo?

Wedstrijden

  • Jumping: vaak zijn er internationale springcompetitie op een en twee sterren niveau 
  • dressuur: vaak is er de nationale dressuurwedstrijd
  • mennen
  • Elk jaar zijn er ook wel nieuwe competities

Sportclinics

Nationale en internationale ruiters, trainers en specialisten geven de bezoeker inzicht in de technische voorbereiding, training en opleiding in allerlei paardrijdisicplines: jumping, dressuur, eventing, mennen,…

Hippisch Ondernemen

Elke dag zijn er ontmoetingsmomenten voor hippische ondernemers. Deze drie vragen komen al aan bod:

  • Kan ik een bouwvergunning krijgen voor mijn hippische bedrijf?
  • Moet ik een bedrijf opzetten en welk bedrijf? En hoe zit het met de btw?
  • Moet ik aangifte mestbank doen voor mijn paarden?
  • Deze en andere vragen worden door DLV vakkundig beantwoord tijdens het dagelijkse ontmoetingsmoment voor de Hippische Ondernemer, voor de professionele en semiprofessionele paardenhouder.

Bezoek de exposanten

Ieder jaar verwelkomt Flanders Horse Expo +-25.000 bezoekers actief in de paardensector, er elk jaar tal van exposanten van stallenbouw, transport, voeders, paardenpiste aanleg, paardenomheiningen, sporthorses

Ruitershops, immokantoren, paardencoaches,…Maar ook kunst en verschillenden diensten zoals (dekenwasserij) staan op deze beurs. Elk jaar is er dus heel wat te bekijken op de Flanders Horse Expo!

Toerisme

Genieten van een vakantie met het paard? In verschillende paardvriendelijke logies in binnen- en buitenland voelen paarden en ruiters zich onmiddellijk thuis. Tijdens lezingen en demonstraties kom je alles te weten over trekkingstechnieken, speciaal hoefbeslag, specifieke zadels, het paard in het verkeer en zoveel meer.

Een bezoekje brengen

Krijg jij al paardenkriebels? Dan is het tijd voor een bezoekje aan Flanders Horse Expo! Neem dan zeker een kijkje op hun website om te weten wanneer de volgende expo terug doorgaat.