Paard Cremeren

Het overlijden van jouw paard is een aangrijpende en emotionele gebeurtenis. Je verliest je maatje voor het leven en wil daarom op een waardige manier afscheid kunnen nemen. Jouw paard laten cremeren is dan een goede keuze. Je kunt daarmee niet alleen op een mooie manier vaarwel zeggen, maar je behoudt ook een prachtig aandenken in de vorm van een asurn of ander gedenkteken.

De as van jouw paard uitstrooien op een daarvoor bestemd strooiveld of een locatie naar keuze behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wil je jouw paard na het overlijden laten cremeren? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een paarden crematie en hoe dit in zijn werk gaat.

paard cremeren

De mogelijkheden bij het laten cremeren van je paard

Er zijn tegenwoordig tal van dierencrematoria waar je jouw paard op een waardige manier kunt laten cremeren. Daarbij heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Als jouw paard nog in leven is, kun je er zelfs voor kiezen om je geliefde viervoeter bij het crematorium in te laten slapen. Dit gebeurd in speciale boxen in het bijzijn van professionals. Je kunt kiezen voor je eigen dierenarts of een veearts die verbonden is aan het crematorium.

Als jouw paard thuis in de wei of paddock is overleden, kun je ook gebruik maken van speciaal vervoer. Jouw paard wordt dan door het crematorium opgehaald in een daarvoor bestemde trailer. Na de crematie kun je ervoor kiezen om de as zelf uit te strooien op een mooie plaats. Bijvoorbeeld in de geliefde weide van jouw paard of op het strooiveld van het crematorium. Wil je een blijvend aandenken aan jouw maatje? Kies dan voor een assieraad of een urn. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in de meest mooie beelden of potten.

Ik wil mijn paard laten cremeren. Wat zijn de kosten?

De kosten voor het laten cremeren van jouw paard lopen uiteen. Dat is afhankelijk van de wensen die je hebt en of je kiest voor een individuele of collectieve crematie. Wil je vooraf duidelijkheid over de kosten? Vraag dan een op maat gemaakte offerte aan bij het paardencrematorium van jouw keuze.

Offerte aanvraag voor het cremeren van een paard

Denk je erover na om jouw paard na zijn of haar overlijden te laten cremeren? Dan kies je voor een mooi afscheid met een blijvende herinnering. Een offerte aanvraag doe je eenvoudig online. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je jouw paard het afscheid geven dat het verdiend.

Paardenservices.be, dat is:

  • Betrouwbare info voor bouwers, verbouwers en doe-het-zelvers
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project